Zvezda

A Zvezda névvel először a 80-as évek közepén találkozhattak a makettezők, de önállóságát csak 1990-ben nyerte el. A kissé méltánytalanul elhanyagolt keleti technikát felvonultató cég egy olyan réteget célzott meg termékeivel, amelyik nem elégszik meg az unalomig ismételt, sokadszorra megjelentetett német és amerikai harcjárművekkel és repülőgépekkel, hanem ettől egy kicsit többre vágyik. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egy aprócska kezdeményezésből a Zvezda a legnagyobb orosz gyártóvá lett, és mára már több mint 75 országban ismerik termékeit.

A cég stratégiája a kezdeményezés, és az újítás. 2000-ben leszerződött a Kamov, a Tupolev, és a MiG tervezőirodával, akik segítséget nyújtanak neki a készülő makettek tervezésében és legyártásában, ezáltal lehetőség nyílt a pontosabb, autentikusabb repülőgép és helikopter makettek gyártására. Ebből a sorozatból elsőként a hiányt pótló MiG-21 PFM, valamint a Bis jelent meg.

A harcjárművek kedvelői a legnépszerűbb 1/35-ös léptékben gazdagíthatják gyűjteményüket, ahol a modern katonai felszerelések, járművek mellett természetesen helyet kaptak a kínálatban a világháborús technikák is. Kifejezetten kellemes tény a hazai makettezők számára, hogy a felhozatalban több olyan harckocsi, és páncélozott szállítójármű megtalálható, mely a Magyar Honvédségnél is rendszeresítve lett.
 
A Zvezda nemrégiben elkezdte a polgári repülőgépek gyártását is, melynek 2007-es meglepetése a Tupolev Tu-154M. Ennek a típusnak hazai érdekeltsége is van, hiszen a MALÉV is hosszú ideig tartotta szolgálatban.

Hajósorozata a lehető legnagyobb történelmi időszakot öleli fel, hiszen a római és görög evezős gályáktól, a Csuzimai csatát megjárt első világháborús hadihajókon át, a modern, nukleáris meghajtású tengeralattjáróig minden megtalálható.

Történelmi figuráikat a legkedveltebb 1/72 méretarányban sorakoztatják fel, és a gyártók közül ők azok, akik a legnagyobb repertoárral szerepelnek a makettpiacon. Az elmúlt időszakban az egyre szaporodó Wargame-játékosok örömére már nemcsak a harcosokat, hanem a legkülönfélébb ostromgépeket és harci eszközöket is felvették kínálatukba, de a terepasztalok elkészítéséhez nélkülözhetetlen várak, kastélyok és egyéb gazdasági épületek, lakóházak is a teljességre mutatnak. Ha valaki nem akarja külön beszerezni a nagy csaták résztvevőit, az a komplett szettek közül is válogathat, melyekben minden megtalálható egy lakásméretű háború megvívásához, legyen szó akár Borodinoról vagy akár a japán Shogun-háborúk valamelyikéről.

A Zvezda termékeket érintő legfrissebb hírekről, újdonságok megjelenéséről a www.zvezda.hu oldalon olvashatnak.


BemutatkozunkTermékeinkPartnereinkElérhetőségeinkViszonteladóknakWebshopunk
© Copyright 2007. Kék Kobra Kft. Minden jog fenntartva!