Revell

A Revell név 1943-ban lett bejegyezve Kaliforniában, de az igazi áttörést 1956 hozta, mikor is a cég áthelyezte székhelyét Európába. Ezzel a lépéssel megindult egy dinamikus fejlődés (1995-ben például több, mint 5 millió készletet adtak el a világon, amivel nem hivatalos világrekordot állítottak fel!), mely azóta is töretlen. Nem véletlen, hogy a gyártó 2006-ban ünnepelte 50. születésnapját, nem pedig 1993-ban.

Építsd meg álmodat! – ez a cég új mottója, amihez természetesen minden segítséget megadnak. A folyamatosan megújuló és bővülő választékban találhatunk régi, klasszikus darabokat (például az 1960-as évek dereka óta a mai napig gyártják hajósorozatuk egy-egy darabját), az évfordulóknak, aktualitásoknak, kordivatnak megfelelő újdonságokat (lásd Star Wars-sorozat, melynek alapjául szolgáló film első részét 1977-ben, azaz 30 éve mutatták be), könnyebben (Easykit, minikit) vagy nehezebben (több száz elemből) összerakható modelleket minden létező témakörben. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a széles kínálat és a nagy volumenű gyártás egyáltalán nem megy a minőség rovására, sőt! Ezt jelzi, hogy temérdek Év makettje-díjat bezsebelt már a Revell, számos kategóriában.

A választék sokrétűsége lehetetlenné teszi, hogy részletesen foglalkozunk e sorok keretében valamennyi témakörrel, ezért csak egy áttekintést igyekszünk nyújtani, hogy milyen makettek sorakoznak fel a palettán:

Elsőként itt vannak a csodaszép ajándék-szettek, melyen exkluzív dobozban, kiegészítőkkel együtt kaphatók. A harci repülőgépek sora szinte végeláthatatlan. A legmodernebb gépektől az I. világháborús masinákig minden megtalálható, legyen akár vadászgép, teherszállító vagy nehézbombázó. Méretarányukat tekintve a legkisebbek 1:144-esek, a legnagyobbak pedig 1:32-esek, de van 1:72-es és 1:48-as is. A civil repülők is nagy számban szerepelnek a kínálatban, a különbség annyi, hogy itt általában kisebb méretarány a jellemző, hiszen nagyobb gépekről van szó. A helikopterek is feloszthatók két csoportra aszerint, hogy a hadi vagy a civil szférában teljesítenek szolgálatot. Méretarányaik szerint a harci repülőkkel megegyező nagyságúakat lehet fellelni.

A levegőből a vizekre evezve és az időrendet betartva, a vitorlás hajók következnek a felsorolásban. Viking evezőshajó, legendás és híres felfedezőhajók és csatahajók, valamint Laser I osztályú versenyhajó szerepel a választékban. A gépesített vízi járművek sorát kezdjük a luxus óceánjárókkal, aztán jöhetnek a kutató- és mentőhajók, a hatalmas teherszállítók és a kis halászhajók. A hadihajók között akadnak cirkálók, torpedóvetők, korvettek, repülőgép-hordozók és természetesen tengeralattjárók.

Az utcai és zártpályás sportkocsik (és motorok) sorában megtalálhatjuk a Formula-1-es gépeket; számos Ferrarit és egyéb sportautót; a régmúlt, a közelmúlt és a jelen legismertebb rallye-autóit, vagy Valentino Rossi 2004-es világbajnok Yamahá-ját. Mindezeket 1:9-es, 1:12-es és 1:24-es méretarányban. A nagyobb és lomhább járművek között számos kamion szerepel, szebbnél-szebb díszmotívumokkal; de akad tűzoltókocsi és autómentő, gőzhajtású vasparipa és dízel mozdony is.

A szárazföldi hadviselést tekintve jól állunk mind emberanyagban (1:72-es méretarányú figurák) mind harcjárművekben. Utóbbiak legalább annyian vannak, mint a harci repülők. Nincs hiány sem tankokban, sem páncélozott járművekben, sem önjáró lövegekben, sem csapatszállítókban, sem egyszerű dzsipekben, sem rakétavetőkben, sem bármi másban. Az 1:76-os, 1:72-es és 1:35-ös arányú makettek a harci masinák teljes történelmét felölelik.

Speciális szetteket is gyárt a Revell. Ezek a minikit-ek, az Easykit-ek, a Modell szettek és a fémmodellek. Előbbi két család jellemzője, hogy villámgyorsan elkészíthetők a makettek, az összerakás nem igényel sem ragasztást, sem festést, a Modell szett-készletekben nemcsak a makettet, hanem a szükséges alapvető kiegészítőket is megtaláljuk (legfontosabb festékek, ragasztó, ecset) – immáron több mint 60 építőkészletet vehetünk meg így. A fémmodelleknél pedig nincs más dolgunk, mint csodálni a készen kapott autót, repülőt, motort. Az Easykit-ekkel és a fémmodellekkel részletesen foglalkozunk más oldalainkon.

Ha már a kiegészítőknél tartottunk az imént, akkor említsük is meg őket pár sorban. Valamennyi, a makettezéshez szükséges kelléket kínálja számunkra a cég. Festékek (e téren egyre népszerűbbek a vízbázisú Aqua Color-színek), ragasztók, hígítók, ecsetek, kések, festékszórók, kompresszorok és egyéb kiegészítők segítenek minket a minél tökéletesebb és szebb mű megalkotásához.

Az eltelt 50 év bizonyította, hogy a Revellnek komoly szerepe van a piacon, és ez tovább ösztönzi a céget a folyamatos fejlesztésekre, megújulásra. Mára a világ vezető márkája lett, és a megjelentetett készletek a gyűjtők millióinak álmait valósítják (valósították) meg.

A Revell termékeket érintő legfrissebb hírekről, újdonságok megjelenéséről a www.revell.hu oldalon olvashatnak.BemutatkozunkTermékeinkPartnereinkElérhetőségeinkViszonteladóknakWebshopunk
© Copyright 2007. Kék Kobra Kft. Minden jog fenntartva!