Granna társasjátékok

Egyszerű, klasszikus társasjáték változatok mellett ismeret- és készségfejlesztő feladatokkal bővített, ovisoknak és kisiskolásoknak készült foglalkoztató játéktár - így foglalhatjuk össze a Granna cég társasjáték-családjának legfőbb vonásait egy mondatban.
Segítségével a gyermekek megismerhetik a foglalkozások sokszínűségét, az állatvilágot, észrevétlenül és játékosan vezethetjük be a legkisebbeket a számok birodalmába. Furfangos, mókás találós kérdésekkel, ügyességi feladatokkal fejleszthetik a csöppségek kreatív képességeiket. A játékok nagy részének megvan az a különleges tulajdonsága, hogy akár egyedül is játszhatók.

A termékeket két főbb csoportja oszthatjuk, a fiatalabbaknak szólnak az "Óvodások játéktára" kategória cikkei, míg a picivel nagyobbaknak (vagy a több fejtörésre vágyóknak) inkább Sárkány Samu játékait javasoljuk. Alább igyekszünk röviden bemutatni az egyes társasokat, persze ezek a tájékoztatók csak amolyan esszenciának tekinthetők, a részletesebb anyagokat a lenti linken találhatják meg.

 

Első játékaim sorozat, 2 éves kortól

Dominó / Színek - Képes dominó. A játékosoknak azonos színű dolgokat kell összepárosítaniuk. 2-4 éveseknek ajánlott

Lottó / Ház - A lottójáték témája az otthon, a képeken a gyermekek a mindennapokból ismerős dolgokat látják. 2-4 éveseknek ajánlott

Memó / Játékok - Memó az emlékezetet fejleszti: a kártyapárokon különböző gyermekjátékok vannak. 2-4 éveseknek ajánlott

Puzzle / Állatok - A dobozban található 4 puzzle állatkákat ábrázol a kölykeikkel. A puzzle-ok 4, 6, 9, 12 elemesek. 2-4 éveseknek ajánlott

Meminó / Ellentétek - A kártyákon 12 ellentétpár található: kiskutya-nagy kutya, nyár-tél stb. A játékosok feladata a párok összegyűjtése. 2-4 éveseknek ajánlott

Puzlinó / Hol a párja? - A dobozban 24 képes puzzle-elem található. Mindegyik képnek van párja, a játékosoknak össze kell párosítaniuk a képeket. 2-4 éveseknek ajánlott


Óvodások játéktára

Kicsoda Micsoda - Varró Dániel találós kérdései, verses formába öntve. Szórakoztató fejtörők, a kártyák hátoldalán olvasható megfejtésekkel. 4-7 éveseknek ajánlott.

Kisegér Nagyegér - Kisegér, Nagyegér párjával, a mindennapokban is tapasztalható ellentétekkel ismerteti meg a gyerkőcöket. 3-7 éveseknek ajánlott.

Mackós kirakó - Két játék egyben. Puzzle a legkisebbeknek, a nagyobbacskáknak mackó-játék, két dobókockával. 3-7 éveseknek ajánlott.

Fekete Péter - Klasszikus Fekete Péter kártyajáték, mely a különböző foglalkozások bemutatásával is szórakoztatja a kicsiket. 4-7 éveseknek ajánlott.

Tarkabarka Fűzőcske - Kézügyesség-fejlesztő játék. Egy nagyszerű hímzőjáték, tű nélkül. 4-7 éveseknek ajánlott.

Dominó - A dominók egyik felén vicces állatrajzokkal, másik felén számjegyekkel. 4-8 éveseknek ajánlott.

Várom a párom - Memóriajáték az állatvilág csodálatos fényképeivel. 3-6 éveseknek ajánlott.

Gyurma kvartett - Hagyományos kvartett kártyajáték és kreatív, foglalkoztató játék egyben. A dobozban két rúd gyurma található, melyekkel akár az ábrákon látható képecskék is megformázhatók. 4-8 éveseknek ajánlott.


Sárkány Samu játékai

Lapocskázó - Képkirakó játék színes lapocskákkal, sablonokkal. 3-6 éveseknek ajánlott.

Sárkány Samu Fejtörői - Samu furfangos, verses találós kérdései, Körner Gábor tollából. 4-7 éveseknek ajánlott.

Szuper Farmer! - A játékot a II. világháború idején találták ki. Szuper farmer megalkotója a kiváló lengyel matematikus, Karol Borsuk volt. A játék szabályai matematikai törvényszerűségekre épülnek. Ez a maga nemében páratlan társas számolásra, tervezésre, a kockázatok felmérésére és gazdálkodásra tanít. 7 éves kortól ajánlott.

Öltöztető Babák - A gyermekek az öntapadós színes ruhácskák segítségével különféle öltözéket állíthatnak össze a babák számára. Egyedül és a többiekkel együtt is játszható egyszerű, jópofa játék. 3-7 éveseknek ajánlott.

Zsákbamacska - Legfőbb célja a különböző formák megismertetése a gyerkőcökkel. 3-8 éveseknek ajánlott.

Most légy okos! - Szórakoztató kvízjáték egyszerű kérdésekkel, 4-7 éveseknek ajánlott.

 

Érzékek sorozat

BIM-BAM (CD melléklettel)- Lottójáték hangokkal és képekkel óvodásoknak. A gyermekek a hangok felismerését gyakorolják, három különböző játéklehetőséggel. A színes táblák négy hangos helyszínre kalauzolnak: koncertterembe, éneklő óvodások közé, zajos utcára és egy mesebeli faluba. A kis képek és korongok az ott hallható hangok forrásait ábrázolják, a CD-n a hozzájuk tartozó hangok szólalnak meg. 4-8 éveseknek ajánlott.

Szivárvány - Játék a színekkel. A kicsik játék közben ismerkednek a színekkel, a nagyobbak memóriájukat és koncentrációs képességüket fejleszthetik. A Szivárvány három különböző korosztálynak szóló játékvariációt rejt magában (kirakósjáték, társasjáték és képességfejlesztő játék), így sokáig nem növi ki a gyermek. 3-10 éveseknek ajánlott.

Szimat - A SZIMAT játékra hívja a gyerekeket a szagokkal és illatokkal. Ez az a jó rózsaillat, amely Anya névnapja után betöltötte a szobát. Ez pedig azt a teát juttatja eszembe, amit a nagyitól kaptam, amikor fájt a hasam. Mikor Apával fociztunk, akkor a frissen nyírt fű illatát éreztük a pályán.
A világ tele van szagokkal és illatokkal. Az erdőé megnyugtató, a kellemetlen szagok általában veszélyre figyelmeztetnek. A friss kenyér pedig eszünkbe jutatja, hogy jó lenne enni valamit. A dobozban lévő kis tégelyekbe szagmintákat zártunk. A doboz tartalma 24 kép és 6 doboz illatminta.
4-8 éves korig, 1-4 játékos részére ajánlott

 

Családi társasjátékok

Szuper Farmer - extra kiadás!  
A hagyományos játék különleges kiadása! Farmer vagy, egyre több a jószágod, szépen nő a hasznod! De vigyázz, minden terved meghiúsulhat, ha nem vagy elég óvatos! A környéken farkasok és rókák garázdálkodnak, könnyen lecsaphatnak a te állataidra is. Ha minden állatból legalább egyet be tudsz szerezni, szuperfarmer leszel! A Szuper Farmer megalkotója a kiváló lengyel matematikus, Karol Borsuk volt, ezért a játék szabályai matematikai törvényszerűségekre épülnek. Családi társasjáték 7 éves kortól.

Bumeráng - Blöff, licit, izgalom!
Minél ügyesebb és ravaszabb egy játékos, annál jobb vadászterületet tud megszerezni, és annál nagyobb esélye van a győzelemre. Vadászat, kaland, harc a vadászterületekért.

2011-ben a Bumeráng bejutott a Magyar Társasjátékos Egyesület (MATE) által alapított Magyar Társasjátékdíjra jelölt négy legjobb játék közé. A díj az előző évben magyar nyelven megjelent legjobb családi játékokat jutalmazza.

ugynancsak 2011-ben a Bumeráng társasjáték első helyezést ért el a Mensa HungarIQa szervezésében megtartott társasjáték versenyen, családi társasjáték kategóriában.

Rákfogó - Déltengeri verőfény, suhogó pálmalevelek, a parti föveny szinte éget. Az azúrkék vízen tarka vitorlák dagadnak. Trópusi rákhalászok szelik a habokat: vajon melyikük fogja a legtöbb rákot kifogni? A RÁKFOGÓ meglepetésekkel teli, izgalmas játék az egész családnak.Családi társasjáték 8 éves kortól

Halfogócska - Vigyázz, reped a jég!
Fogj ki minden halat, amit csak tudsz, mert gyorsan eltűnnek a jeges vízben! A pingvinjeid egymást kergetik a szemlátomást olvadó jégtáblákon. A legkövérebb halakat veszik célba, miközben igyekeznek elvágni vetélytársaik útját. Légy résen, mert hoppon marad a pingvined, ha egy leszakadó jégtáblán reked. A Halfogócska fergeteges családi társasjáték, olyan gyors, mint a jégtáblák olvadása a napsütésben. A résztvevők a legjobb falatokért versengő pingvincsapatokat mozgatnak. Egyszerű, mint a karikacsapás? Miközben a jóízű halvacsoráról ábrándozol, utadat állhatják a többiek pingvinjei és a jégtáblák olvadása. Vigyázz, könnyen elcsúszhatsz! Milyen stratégiát választasz, hogy felkopjon a vetélytársaid álla? Hideg fejjel, nyugodtan cselekszel? Vagy előretörsz, mint egy éhes cápa? A doboz tartalma: 60 zseton, 16 műanyagpingvin. Játékidő kb. 20 perc. Fergeteges családi társasjáték 2 - 4 fő részére. 8 éves kortól ajánlott

FORMA 1 - Játék közben átélheted mindazt, amit az autóversenyzők. A játékosok maguk építik ki a Forma 1-es pályát, eldöntik, hogy az adott pályán milyen sebességgel lehet menni. Ha gyorsan hajtanak, fennáll a veszély, hogy kirepülnek a pályáról, de nő az esélyük a győzelemre. Lélegzetelállítóan izgalmas társasjáték! Családi társasjáték 8 éves kortól.

Breki - Logikai játék békaugrásban. A brekik vetélytársaik levélházikóira akarnak jutni, de nincs könnyű dolguk, mert minden ugrás után eltűnik egy palló. Az a játékos nyer, aki elsőként helyezi át az összes békáját. Jó játékot, jó ugrálást, brekik! Családi társasjáték 7 éves kortól.

Qubix 3D - Egyszerűen zseniális, zseniálisan egyszerű térbeli logikai játék. A Qubix az építőkockákkal való játék örömét a logikus gondolkozás, tervezés, a céltudatos cselekvés elégedettségével társítja. Egyaránt ajánljuk nagyobb gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek. A játékosoknak minél előnyösebben kell lerakniuk a színes kockákat, s eközben a versengés, az együttműködés izgalmát is megtapasztalják - ráadásul 3D-ben! 7 éven felülieknek, 2-5 játékos részére ajánlott

Ranch - A Szuperfarmer folytatása, újra lehet gyűjteni, számolni és kombinálni. A játékosok állatokat tartanak a rancson, az állattenyésztéshez először új földterületet kell vásárolniuk. 7-99 éveseknek, 2-6 játékos részére ajánlott

Szörnyszekrény - Este a világ megváltozik. Titokzatos árnyékok jelennek meg a falon. Talán szörnyek lapulnak az ágy alatt. Nem tudsz elaludni? Félsz a szörnyektől? Játssz egyet és kergesd be őket a szekrénybe! A Szörnyszekrény kooperációs játék. Ez azt jelenti, hogy a játékosoknak ahelyett, hogy egymással versengenének, össze kell fogniuk, hogy legyőzzék a szörnyeket. A játékosok vagy közösen nyernek, vagy együtt veszítenek. Különböző szabálymódosítások teszik lehetővé a Szörnyszekrénynek a játékosok életkorához való igazítást. Varró Dániel exkluzív szörnyes versét csak ebben a játékban olvashatod. A doboz tartalma: 20 szörnykártya, 10 játékos zseton, 2 szörnyhajhász zseton, a Tripli 3 darabja, szekrény, játékszabály. 3-8 éveseknek ajánlott, 1-6 játékos részére (a játék időtartama kb.10 perc)

 

Szuper Farmer mini és a Szuper Farmer közepes dobozban is elérhető, méretük okán utazáshoz ajánljuk 2-6 játékos részére, 6-99 éveseknek

 

 


BemutatkozunkTermékeinkPartnereinkElérhetőségeinkViszonteladóknakWebshopunk
© Copyright 2007. Kék Kobra Kft. Minden jog fenntartva!